Mums Filibabba!

Hej på er mina vänner!

I dag hittade jag en bautastor pinne att gnaga på när jag var ute. Det var som en riktig trädgren, gissa om jag gottade mig en lång stund där på gräset, mums! Jag passade på att rulla mig lite i gräset sedan också. Det var ju några dagar sedan jag badade så jag har gått fluffig och ren alldeles för länge. När jag rullar mig kör jag en riktig Anton-rullning som bara jag kan. Jag nosar upp ett perfekt ställe och så låter jag ansiktet nästan glida längs marken innan jag dimper ned och rullar loss. Rekommenderas verkligen, det är så härligt att bara ligga med tassarna i luften och kolla på himlen. I dag var himlen blå till och med och solen lyste, yippie! Som ni vet finns det inga dåliga väder för oss hundar men sol och blå himmel betyder ju lååånga promenader och det är ju aldrig fel!!

Hoppas ni har det bra och njuter av januarisolen ni också! Glöm inte att stanna upp och kolla på den blå himmeln när den väl visar sig!

Tass på er!
//Eder Anton


Grattis Guldgossar!

 "......för det är ingen vanlig dag, för det är Antons naaamnsdag" ..Hurra Hurra Hurra!!

(melodi Lotta på Bråkmakargatan-sången)

Ja, ni såg rätt. Det är Anton som har namnsdag i dag! Grattis till alla er därute som är ärade att ha samma vackra namn som jag! Själv har jag inte blivit firad i dag, jag ligger på hallgolvet ännu men snart ska jag ut och busa på en långpromenad. Jag blev i alla fall omnämnd i GP i morses...eller mitt namn alltså. Så här skrev de:

" Anton är en förkortning av latinets Antonius som betyder den oskattbare, den prisvärde. Under medeltiden kom namnet in i almanackan tack vare helgonet S:t Antonius, eremiten som lär ha grundat det kristna klosterväsendet. Helgonet uppnådde den vördnadsvärda åldern av 105 år. S.t Antonius är mänsklighetens beskyddare mot diverse sjukdomar. Han är också husdjurens, framför allt svinens skyddshelgon. Antalet namnbärare är 24 900, av dessa har 17400 det som tilltalsnamn"

(GP 17/1 -08)

Oj där ser man....Ett helgon alltså. Ja, min förra matte och husse visste nog vad de gjorde när de gav mig detta ärofyllda namn.

Sedan står det att de gratulerar Anton Glazelius på namnsdagen. Det är han som spelade huvudrollen i "Mitt liv som hund".

Då passar jag på att gratulera mig själv. Jag som spelar huvudrollen i mitt liv som hund!

......och alla andra Anton förstås! Grattis!!

Tass på er!

//Anton

Bus i bushen

I dag har jag vart ute och gått med matte i skogen igen. Det blåste och hade sig så jag trodde först inte jag skulle få med henne ut. Men jag körde hundtricket. När hon satt vid datorn satte jag mig framför henne och tittade på henne med mina oslagbara vackra hundögon samtidigt som jag höjde lite på öronen som jag brukar göra när jag vill ut. Hon kunde ju inte motstå mig såklart och en stund senare var vi ute på promenix.

I går när vi var ute träffade jag en bamsestor goldenhund som hette Herman. Han var yngre än mig men nästan dubbelt så stor. GI nästa kanske? Näe då, han såg mest muskulös och fluffig ut men han hade munkorg så jag vågade inte hälsa på honom. I dag träffade jag min tjejkompis Luna. Hon är en söt tjej som ser ut som en blandning mellan en retriver och något annat, vad vet jag inte men söt är hon i alla fall.

Vet ni vad jag fick göra i morses? Jo ligga vid fotändan i sängen. Det ni! Det var varmt och gossigt. Men innan vi skulle gå in från promenaden rullade jag mig i något gojs så nu får jag ligga på hallgolvet. Det är till att vara konsekvent det! Pmfh! :-)

Vift på svansen på er!

//Eder Anton


På spaning

Hej på er mina vänner!

Ni får ursäkta mig att jag inte har skrivit på ett tag. Tiden går ju så fort. Ja särskilt för oss hundar. Medans ni mänskor har ett år så har vi hunnit ha sju ju Hoppas det nya året har börjat fint för er, det har det för mig. Ni skulle sett vad många hundar jag såg i dag när vi var ute på promenad. Eftersom det är lördag i dag så fick jag en riktig go å lång promenad i Ruddalen, det var härligt!

På väg till spåren mötte vi först en snygg rottweiler som jag spanade lite beundransvärt på, såna muskler vore allt häftigt att ha. Men han var inte något nyfiken på mig, han bara kollade på grabbarna som spelade bandy. Sen var det en fin schäfer som spatserade förbi. På håll skymtade jag också en såndär vit...vad heter de nu igen.,...Ja de ser ut som de har gått in i en vägg ungefär. Den hann vi undan som tur var, han såg så farlig ut. Men vet ni vad? När vi kom ur skogen och närmade oss Frölunda Torg så gick vi förbi en gård med ett helt gäng hundar. Alla möjliga raser. Mänskor stod där vid ett bord med termosar medan hundarna lekte med varandra. Oj, det såg riktigt trevligt ut tyckte jag. Kanske kan övertala husse att gå dit någon dag och fråga om en sån vacker hund som jag får vara med å leka lite.

Just nu är det lördagkväll och jag ligger och slappar på hallgolvet. Gött det. Mitt nyårslöfte är att jag ska slappa, kissa och nosa mer. Har ni några nyårslöften mina vänner?

Ha en fortsatt skön helg!!

//Tass på er
Anton

RSS 2.0