Internationella Antonius

I dag har jag varit väldigt internationell. Jag har kissat på både japanska valnötsträd och turkiska ädelgranar. Ja, ni som är bevandrade i Göteborgs botanik skulle nog gissa på att jag traskat i Änggårdsbergen och det är alldeles korrekt. Förutom alla möjliga ovanliga träd och skojiga änder jag ville jaga såg jag en riktigt söt goldentik. Hon var dock bara ett halvår och riktigt busig så det räckte med att hälsa på henne några sekunder så var jag nöjd.

På hemvägen så passerade jag något som gjorde mig riktigt dunderarg. Massa glassplitter mitt på gångvägen. Hallå?! Tänker de inte på våra sköra trampdynor eller på stackars små barn som ramlar titt som tätt. Näe, skäll ska de ha, såna mänskor som sprider glassplitter på det viset....

VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF VOFF 
(Där fick de så de teg!)

Ni andra får ha en dunderskön dag! Det ska jag ha.


Åpna människa!

Just nu sitter matte o käkar spaghetti och köttfärssås och allt jag fick var en liten köttbulle från kylskåpet förut. Ja, oså mitt inte så jättespännande torrfoder då som ligger orört i skålen. Hur mycket jag än lyfter på öronen så där sött verkar det inte ge något resultat. Pfmh!

Hjärtans Hundar

Hej hej hemskt mycket hej!

Ja, nu var det ett litet tag sen jag tassade här på datorn. Hoppas allt är bra med er! Med mig är det prima. Jag var nyss ute på en promenix med matte. När vi skulle gå förbi en uppfart så var det en byggarbil som var på väg att åka ut men som stannade och vinkade förbi oss. Matte började gå förbi i rask fart men jag fick nos på en riktig go doft i gräset och stannade tvärt. Det slutade med att matte fick vinka förbi bilen i stället :-) När han körde förbi så stannade han vid oss o vevade ner fönstret. Jag är säker på att matte väntade sig någon replik om veliga gångtrafikanter. Men nej,nej. "Ja, när det luktar så gott kan man ju inte bara gå förbi" sa han muntert och sen berättade han att de hade två hundar hemma, den ena en liten valp och den andra tio år och så frågade han hur gammal ja var. Tänk vad vi hundar talar till människors hjärtan och framkallar gott humör. Ja, det är ju inte för inte vi kallas människans bästa vän...

Ha en härlig dag därute!

//Voff Voff

Favorit i repris

Solen skiner och himlen är blå. Vet ni vad det betyder? Jo, just det ja! Lååånga promenader! Å matte har till och med lovat att ta med mig ut och springa i eftermiddag. Får se om hon hinner i fatt mig :-)

I dag när jag spatserade förbi skolan här i kvarteret blev jag återigen varse om min popularitet. Även om barnen leker och har skoj verkar det som att jag utövar någon slags radar på dem. Två tjejer i små rosa toppluvor kom direkt springande när de fick syn på mig.

- Får vi klappa, får vi klappa?
- Nej, jag vill inte klappa, sa den ena
- Men jag vill, sa den andra
- Ja, det är okej sa matte och jag ställde mig i min allra vackraste pose.
- Har du hund hemma? frågade matte tjejen som klappade
- Nej, bara gossedjur (gossedjur, pfmh! precis som jag skulle gå att jämföras med gossedjur)
- Ja, Anton är ju nästan lika mjuk som ett gossedjur (sa matte o jämförde mig med ett gossedjur....pfmf!)

Sen stod de där och beundrade min lena hjässa ett tag. Jag bara njöt av att bli ompysslad. Efter det hann vi inte gå mer än några meter förrän ännu ett radarpar med toppluvor i pastellfärger var framme.

- Får vi klappa?

Ja...jag säger då det. Så är det att vara populär i kvarteret här! Nu ligger jag och latar mig på hallgolvet. Har precis snaskat i mig blodpudding.

Voff på er!
//Anton

Jag i mitt esse!

image49

Här river jag julklappspapper. Snacka om julafton!!

Som ett julkort

image48

Den här bilden gör mig inte riktigt rättvisa men jag lägger in den ändå. Jag ser lite förslappad
ut men jag tycker ändå att jag förgyller bilden.

Ouppfostrade mänskor

Hej hej!

Hur mås det i vinterrusket? Fy, sicket väder. Det tycker till och med jag som gillar alla väder. Men jag kan ge er ett tips om ni ska klara av de här månaderna som följer: 1) Hitta någon som ni tycker om som kan klia er på ryggen ofta - det lyser upp den mörkaste dag. 2) Ut med er i friska ljusa luften även om det inte känns lockande. När ni väl är ute finns det massa spännande saker att titta på! 3) Busa, busa, busa! 4) Slappa kolossalt mycket 5) Smaska i er något gott att äta då och då (jag äter till exempel Frolic vissa dagar). Det var det.. Då är det bara att sätta i gång!

I måndags gick jag och husse en promenix med Rex-the man och hans matte. Det var riktigt trevligt tycker ja! Sen så har det inte hänt så mycket i veckan. Jag och matte var på promenad alldeles nyss. Vi såg en liten söt vovve men stackarn hade en riktigt ohyfsad husse. Han ryckte i honom som om han vore en 10-tons elefantklump och inte en liten liten hund. Så svor han på honom också. Onödigt tycker jag. Det finns ju något som heter mänskohyfs fast det verkade inte han vara medveten om.

Nu ska jag lägga in lite kort från jul. Hej så länge!

//Tass tass
Eder Anton

RSS 2.0